Skip to main content

Om du planerar en semester till Australien kanske du undrar vad du ska se och göra i landet. Här är en översikt över landet och dess huvudstäder. Lär dig mer om Australiens geografi och historia. Dess utmärkande egenskaper hjälper dig att bestämma vad du ska göra när du är där. Nedan listas några saker att göra i Australien, oavsett din budget. Oavsett din destination kommer du garanterat att hitta något att njuta av.

Landets särdrag

Australien har många distinkta egenskaper, men det finns en gemensam kultur som har påverkat landet i århundraden. Australiensare tenderar att vara motståndskraftiga mot uppvisningar av nationell överlägsenhet, även om Australiens sportiga skicklighet ibland har lett till viss kritik av nationen. Australiens kulturella sofistikering, även om den till stor del är rotad i europeisk kultur, har lett till en alltmer mångfaldig befolkning. Följande är de egenskaper som har bidragit till Australiens mångkultur.

Landet Australien består av kontinenten Australiens fastland och ön Tasmanien. Det finns också många mindre öar på kontinenten. Dess totala yta är cirka 7 617 930 kvadratkilometer, vilket gör det till det största landet i Oceanien och det sjätte största landet i världen. Vad är det bästa sättet att ta reda på var Australien är? Läs vidare för att ta reda på det! Här är några fakta om Australien. Och glöm inte att kolla in kartan nedan!

Storstäder

Det finns många större städer i Australien, men alla har inte lika många människor. Den här artikeln kommer att diskutera de 40 största städerna i Australien baserat på befolkning och rang. Du hittar också huvudstaden i varje stat och unionsområde. Några av de mest folkrika städerna är Sydney, Melbourne, Adelaide och Brisbane. Läs vidare för att upptäcka mer om var och en! Du kanske också är intresserad av att se den australiensiska vildmarken eller det stora barriärrevet.

Klimat

Klimatet i Australien domineras av högtrycksbälten som rör sig från väst till öst nära 30oS. Dessa högtryckssystem för med sig fuktrika luftmassor från Stilla havet. Hela de östra sluttningarna av Great Dividing Range och kustslätter har väl fuktad luft. Landet har ett måttligt varmt klimat, med medeltemperaturer från 22 grader C på sommaren till 25 grader S på vintern.

Ursprungsbefolkning

Ursprungsbefolkningen i Australien är individer vars härkomst kommer från etniska grupper i landet före koloniseringen av britterna. Dessa grupper inkluderar aboriginerna och Torres Strait Islander folken i Australien. Deras kulturella sedvänjor och språk skiljer sig tydligt från europeiska bosättare. Lär dig mer om ursprungsbefolkningens historia i Australien. Denna information hjälper dig att bättre förstå detta lands historia. Här är några intressanta fakta om dessa människor.

Politiskt system

Om du är intresserad av att lära dig om Australiens politiska system är den här artikeln för dig. Australien är en suverän nation som består av Australiens fastland, ön Tasmanien och flera mindre öar. Hela landet är sju miljoner kvadratkilometer, vilket gör det till det största i Oceanien och det sjätte största i världen. I allmänhet har Australien en demokrati. Vissa områden i Australien är dock mer representativa för Commonwealth än andra.