Skip to main content

Om du planerar en lyxsemester i Medelhavet, då undrar du förmodligen över Ibiza. Även om denna ögrupp med öar ligger i Medelhavet, är den välkänd för sitt livliga nattliv. Stora europeiska nattklubbar har sommarutposter på ön. Men Ibiza erbjuder också lugna byar, yogaretreater och fridfulla stränder. Platja d’en Bossa, en populär strand på Ibiza, kantas av hotell, och resten av ön backas upp av tallklädda kullar.

Ibiza har en lång historia

Ibizas historia är rik och varierad. Fenicierna bebodde ön och etablerade en hamn där redan 654 f.Kr. Assyrier erövrade sedan Fenicien och tog kontroll över hela Medelhavskusten. Fenicierna döpte Ibiza till Ibes (efter sin gud), och kallade det senare Ebusim (Ibusim). De lämnade imponerande byggnader, inklusive en begravningsplats känd som Puig des Molins, som fortfarande används idag för att vinna salt från havsvatten.

Det är ett lyxigt semestermål

Ibiza är en ö utanför Spaniens kust med sandstränder och ett livligt nattliv. Det finns massor av saker att göra på Ibiza, från världsberömt kök till innovativa rekreationsanläggningar. Om du letar efter en lyxsemester är denna ö platsen för dig. Med en oslagbar naturmiljö och ett blomstrande nattliv är Ibiza ett lyxigt semestermål för dig.

Det är känt för sitt nattliv

Ibizas nattliv är känt över hela världen, och dess klubbar är inget undantag. Ibizas klubbar är kända för sin stjärnspäckade kundkrets och är kända för att locka de rika och berömda. George Michael filmade en video på Club Tropicana 1983, och avlidne Freddie Mercury var värd för en födelsedagsfest för sig själv i klubben 1987. Gästerna var Bon Jovi, Tony Curtis, Naomi Campbell och Boy George.

Det är hem för Posidonia oceanica

Medelhavet är hem för många endemiska växter. En sådan växt är Posidonia oceanica, eller sjögräs, som växer i Ibizas vatten. Växten ger blommor och frukter och bildar en frodig äng. På grund av dess känslighet för miljöstörningar riskerar Posidonia-växten att försvinna, och dess bevarande är avgörande för Ibizas framtid.

Det är ett världsarv

Ibiza är en av Balearerna, en grupp spanska öar i Medelhavet. Den livliga ön Ibiza är känd för sina klubbar och nattliv; stora europeiska nattklubbar har sommarutposter i området. Men det finns också lugnare städer och byar på ön, liksom yogaretreater och stränder. Det populära semesterområdet Platja d’en Bossa kantas av hotell. Bland de andra stränderna finns tysta sandiga vikar, uppbackade av tallklädda kullar.

Det är en populär jaktmark

Om du gillar att jaga är Ibiza den idealiska platsen att göra det. Ön har många platser där jägare kan jaga en mängd olika fåglar. Under vintermånaderna kan de besöka saltpannor, som är viktiga häckningsplatser för sjöfåglar. Estany Pudent, till exempel, är hem för så många som trettio olika typer av vattenlevande fåglar. Andra områden är bra för jakt på örnar och andra flyttfåglar.