Skip to main content

Inbound marketing har man pratat allt mer om på den senaste tiden. Men vad är inboundmarketing egentligen och hur kan du använda det på bästa sätt? I den här artikeln tar vi upp just det.

Det du behöver veta om inbound marketing

Inbound marketing handlar om att få potentiella kunder att komma till dig. Du försöker göra det så enkelt som bara möjligt för människor att komma i kontakt med ditt företag, att hitta dig på nätet och genomföra köp. Ju enklare, desto mer försäljning. När du jobbar med inboundmarketing blir det ännu viktigare att få ditt företag, dina produkter eller tjänster att hela tiden verka attraktiva och intressanta. Du vill hela tiden locka.

Inboundmarketing i praktiken

Det är ofta en bra idé att använda sig mycket av sociala medier för att marknadsföra. Med inbound marketing vill du vara där dina potentiella kunder är och göra det lätt för de att interagera med dig. En annan bra idé är att fokusera mycket på sökmotoroptimering. När din hemsida är lätt att hitta när en person söker efter en specifik produkt eller tjänst ökar det markant sannolikheten att du får ett köp

Det är också en mycket bra idé att använda dig mycket av nyhetsbrev och andra typer av utskick. Med nyhetsbrev kan du komma med användbar information och påminna potentiella kunder om dina produkter eller din tjänst. Besökare på din hemsida ska lätt kunna prenumerera på dina utskick. 

Få hjälp av en plattform

Om du ska hålla på med nyhetsbrev och andra typer av utskick är det viktigt att du har de verktyg som du behöver. När du jobbar med utskick är det ofta ett smart val att använda sig av en hjälpsam plattform.

Paloma är ett bra exempel på en sådan plattform. Paloma är designad för att göra det enklare med inbound marketing och nyhetsbrevsutskick. Med rätt hjälp kan det hela bli lyckat.