Skip to main content
Nyheter

Husmorskenpp för att bleka tänderna

By 28 maj 2024No Comments

Innan du beger dig ut på jakt efter mirakelkurer för vitare tänder, är det klokt att rådgöra med din tandläkare. De kan bedöma dina tänders nuvarande tillstånd och rekommendera den säkraste och mest effektiva metoden för att tandblekning.

Men om du vill prova några naturliga alternativ på egen hand, finns det några husmorsknepp som kan ge en viss effekt

1. Bikarbonat:

Bikarbonat är en populär ingrediens i många tandblekningsprodukter, och det kan också användas som en huskur. Blanda en matsked bikarbonat med lite vatten till en pasta och borsta tänderna med den i 2 minuter. Skölj sedan noggrant. Använd inte bikarbonat oftare än en gång i veckan, då det kan skada emaljen.

2. Jordgubbar:

Jordgubbar innehåller en syra som kan hjälpa till att bleka tänderna. Mosa en jordgubbe och gnugga den på dina tänder i några minuter. Skölj sedan noggrant. Jordgubbar kan också färga av sig på tänderna, så använd dem inte för ofta.

3. Äppelcidervinäger:

Äppelcidervinäger har antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att fräscha upp munnen och ta bort missfärgningar. Blanda en matsked äppelcidervinäger med ett glas vatten och använd den som munskölj en gång om dagen.

4. Aktivt kol:

Aktivt kol är ett absorberande material som kan hjälpa till att dra ut plack och missfärgningar från tänderna. Blanda en matsked aktivt kol med lite vatten till en pasta och borsta tänderna med den i 2 minuter. Skölj sedan noggrant. Använd inte aktivt kol oftare än en gång i veckan, då det kan skada emaljen.

5. Kokosolja:

Kokosolja kan användas som en munskölj för att bleka tänderna och förbättra munhygienen. Swisha en matsked kokosolja i munnen i 10-15 minuter och skölj sedan noggrant.

Kom ihåg:

 • Dessa husmorskenpp ger inte alltid permanenta resultat och kan vara milda i sin effekt.
 • Använd inte dem för ofta, då de kan skada emaljen på dina tänder.
 • Om du har känsliga tänder eller tandproblem, bör du inte använda dem alls.
 • Det bästa sättet att få vitare tänder på ett säkert och effektivt sätt är att besöka din tandläkare och be om en professionell blekningsbehandling.

Förutom dessa husmorskenpp, finns det också andra saker du kan göra för att få vitare tänder:

 • Borsta tänderna två gånger om dagen i två minuter.
 • Använd en tandborste med mjuka borststrån.
 • Använd en tandkräm som innehåller fluor.
 • Flossa minst en gång om dagen.
 • Undvik att röka och dricka kaffe, te och vin, då de kan missfärga dina tänder.
 • Gå på regelbundna kontroller hos din tandläkare.

Att ha vitare tänder kan förbättra ditt självförtroende och få dig att le mer. Men det är viktigt att göra det på ett säkert och hälsosamt sätt.

Tips:

 • Om du vill prova en huskur för tandblekning, är det en bra idé att testa den på en liten del av tanden först för att se om du får någon allergisk reaktion.
 • Det är också viktigt att skölja noggrant efter att du har använt någon av dessa kurer, för att undvika att de skadar dina tänder.