Skip to main content

Google erbjuder en mängd olika tjänster och verktyg som kan vara användbara i olika situationer. Här är några exempel på populära tjänster från Google:

  • Sökmotor: Google är kanske mest känt för sin sökmotor, som gör det möjligt för användare att söka efter information på internet. Genom att skriva in sökord i sökrutan på Google.se kan man få upp en lista med träffar som matchar det man sökt efter.
  • Gmail: Gmail är Googles e-posttjänst, som gör det möjligt för användare att skapa en gratis e-postadress och använda den för att skicka och ta emot e-postmeddelanden. Gmail har en mängd olika funktioner, som exempelvis möjligheten att skapa mappar för olika typer av e-postmeddelanden och söka efter e-postmeddelanden baserat på olika kriterier.
  • Google Drive: Google Drive är ett molntjänst för filhantering och lagring. Det gör det möjligt för användare att lagra och dela filer, som exempelvis dokument, bilder och videor, på internet. Google Drive ger också möjlighet att samarbeta med andra användare i realtid, vilket kan vara användbart om man exempelvis jobbar på ett projekt tillsammans med någon annan.
  • Google Maps: Google Maps är en tjänst för kartor och navigation. Den gör det möjligt för användare att söka efter platser, få vägbeskrivningar och se kartor över olika områden. Google Maps har också en mängd olika funktioner, som exempelvis möjligheten att se panoramabilder och foton från olika platser och söka efter olika typer av platser, som exempelvis restauranger och hotell.

En av de nyare tjänsterna från Google är Google Translate via mobilkameran. Denna tjänst gör det möjligt för användare att översätta text som finns på föremål i deras omgivning, genom att använda kameran på sin mobiltelefon. Man kan exempelvis hålla upp mobiltelefonen mot en skylt på en byggnad och få den översatt till svenska. Detta kan vara användbart om man reser till ett land där man inte kan språket