Skip to main content
Nyheter

NFs Marin – Din Säkra Och Pålitliga Partner För Båtförvaring!

By 4 september 2023No Comments

När du väljer ett företag för vinterförvaring av din båt är det viktigt att noggrant överväga flera faktorer för att säkerställa att din båt kommer att vara säker och väl underhållen under den kalla årstiden.

Här är några viktiga saker att tänka på när du väljer ett företag för vinterförvaring av din båt:

 1. Läge och tillgänglighet: Placeringen av förvaringsanläggningen är avgörande. Den bör vara lätt att nå och helst nära din hemort för bekvämlighet. Kolla också om anläggningen är lättillgänglig med bil och om det finns gott om parkeringsutrymme.
 2. Säkerhet: Säkerheten är av yttersta vikt. Se till att förvaringsanläggningen har ett pålitligt övervakningssystem, inklusive övervakningskameror, staket och säkerhetspersonal om möjligt. Det är också en bra idé att fråga om de har försäkringsskydd för båtar som förvaras där.
 3. Klimatkontroll: Om din båt är känslig för temperaturförändringar eller områdets klimat är extremt, överväg att välja en anläggning som erbjuder klimatkontrollerade utrymmen. Detta hjälper till att skydda din båt mot temperaturvariationer och fuktighet.
 4. Lagringstyp: Det finns olika typer av vinterförvaring, inklusive utomhuslagring, båthus och inomhuslagring. Valet beror på din båts storlek och typ samt din budget. Inomhuslagring är vanligtvis den säkraste och mest skyddade alternativet, men det kan vara dyrare.
 5. Rätt utrustning: Se till att förvaringsanläggningen har rätt utrustning för att hantera din båt. Det kan inkludera lyftkranar, båtstöttor och andra hjälpmedel för att säkerställa en säker hantering av din båt.
 6. Service och underhåll: Fråga om företaget erbjuder underhålls- och servicealternativ under vinterförvaringsperioden. Detta kan inkludera vinterisering, rengöring och inspektioner. Att ha allt detta på plats kan förlänga livslängden på din båt och spara dig tid och pengar på lång sikt.
 7. Pris: Jämför priser mellan olika förvaringsanläggningar och se till att du förstår vad som ingår i priset. Undvik att välja det billigaste alternativet om det innebär att du måste kompromissa med säkerhet eller service.
 8. Rykte och referenser: Kolla företagets rykte och be om referenser från tidigare kunder. Detta ger dig en inblick i deras kundservice och pålitlighet.
 9. Tillgänglig personal: Det är viktigt att det finns personal på plats som kan svara på frågor och hantera eventuella problem som kan uppstå under förvaringsperioden. En tillgänglig och kunnig personal kan vara avgörande om något akut inträffar.
 10. Kontrakt och försäkringar: Läs noggrant igenom kontraktet och se till att du förstår alla villkor. Kontrollera om din båt är täckt av deras försäkring eller om du behöver köpa din egen täckning.
 11. Tidig bokning: Vinterförvaringstjänster är ofta efterfrågade, särskilt i områden med kalla vintrar. Boka din plats i förväg för att säkerställa att du får det bästa alternativet för din båt.
 12. Öppettider: Kontrollera anläggningens öppettider och se till att de är förenliga med din tidplan för att hämta och lämna din båt.

Sammanfattningsvis är valet av företag för vinterförvaring av din båt en viktig beslutspunkt som kräver noggrann forskning och övervägande. Att ta hänsyn till faktorer som säkerhet, klimatkontroll, service och rykte kommer att hjälpa dig att göra det bästa valet för att bevara din båt i optimalt skick under vintern.

Upptäck NFs Marin – Ditt Ultimata Mål för Båtförvaring!

Letar du efter det perfekta stället att förvara din älskade båt under vintern? Behöver du trygg och säker båtförvaring med omsorg och uppmärksamhet på varje detalj? Då har du kommit rätt!