Skip to main content

Vad är leadsgenerering? Vad är en call to action? Och hur gör du leadsgenering med hjälp av call to actions? Många frågor, och de svarar den här artikeln på.

Vad är leadsgenerering?

Leadsgenerering är den process då man försöker hitta och locka potentiella kunder. Man vill alltså generera leads. Leads är personer som visat ett visst intresse för exempelvis din produkt eller tjänst. De börjar alltså närma sig ett köp, men har ännu inte bestämt sig.

Vad är en call to action?

En call to action eller CTA är att man uppmuntrar till handling. Det är en mycket smart grej ur ett marknadsföringssyfte då du kan ha en call to action mer eller mindre var som. Du kan ha en call to action knapp eller länk på din hemsida, på sociala medier eller i ditt nyhetsbrev. En call to action blir ett sätt för ett företag att driva potentiella kunder närmare ett köp.

Fånga dina potentiella kunders uppmärksamhet med hjälp av en snygg och smart placerad call to action knapp. Se till att de sitter där det känns mest logiskt och där du tror att en kund kan ha blivit övertygad, exempelvis i slutet av en artikel. 

Call to actions är där dina leads är

Eftersom call to actions brukar placeras på många olika ställen finns de där dina leads är. Vilket uppmuntrar de till att ta nästa steg. Perfekt för dig som företagare. Ett enkelt sätt att indirekt pusha de till att utföra den handling du vill. Som till exempel att köpa en produkt eller tjänst, eller registrera sig till nyhetsbrevsutskick.

En call to action tar de till exempelvis en landningssida där de uppmuntras till en viss handling. Ofta handlar det om att ge någon typ av information i utbyte mot ett erbjudande, en mall, någon viss information eller liknande. Oftast brukar det handla om en e-postadress, så att företaget kan skicka nyhetsbrev, erbjudanden och annat. Leadsgenerering handlar egentligen om att få dina leads att göra ett beslut.