Skip to main content

Håller du på och planerar ett stort event och vet inte hur du ska lyckas lösa tiptop mat till alla gäster? Funderar du på hur du kan lösa det på bästa sätt? Det finns många olika alternativ som du kan välja mellan, men här är två vanliga och tidseffektiva möjligheter.

Beställ mat från en favoritrestaurang

Välj en restaurang som du vet att många på eventet kommer att gilla och som du själv känner att du kan lita på. Kolla på recensioner och se till att maten är av hög kvalité och att de är kända för att hålla tider. Restaurangen måste vara ansvarsfull och proffsig, annars kommer det aldrig att funka. Så undersök noga innan du bestämmer dig för en restaurang

Hyr in en proffsig cateringfirma 

Du kan också välja att hyra in en cateringfirma som sköter all mat till ditt event. På så sätt kan du lägga över allt ansvar på de. Cateringfirmor har stor erfarenhet i att laga god mat för många människor och kan enkelt räkna ut hur mycket som behövs för att göra alla nöjda. På en cateringfirma vet de helt klart vad som krävs för att laga mat som passar till ett större event.

Ett exempel på catering i Stockholm är cateringfirman Stockholm Food. Denna firma har mer än 20 års erfarenhet i branschen och är vana att hantera stora beställningar. Beställ något som du specifikt tänkt ut för ditt event, eller välj mellan deras olika färdiga menyer. Här kan maten bli helt anpassad efter att passa till temat på ditt event, så att maten blir något som förhöjer upplevelsen för gästerna. 

Några extra tips när det gäller mat till event:

  • Upplägg och dekoration är viktigt för gästernas första intryck
  • Se till att det går smidigt att ta maten om det är buffé
  • Glöm inte att det ska vara mat som du tror majoriteten kommer att uppskatta